Сокові рецепти

КОКТЕЙЛЬ «ФРУКТОВИЙ БУКЕТ»
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
1/2 ст. лимонного сиропу
1/2 ст. яблучного соку
1 ст. персикового соку
1/2 ст. газованої води
Фрукти
Лід
ПРИГОТУВАННЯ:
Сироп і соки змішайте, ретельно збийте блендером, залийте газованою водою й перемішайте. Суміш охолодіть. У склянку покладіть шматочки очищених фруктів (апельсини, персики), подрібленний лід, залийте охолодженим коктейлем.

ЛИМОННО-ЯБЛУЧНИЙ НАПІЙ
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
2 лимони
200 мл яблучного соку
300 г цукру
Скибочки лимона
Лід
ПРИГОТУВАННЯ:
Лимони покладіть в морозильну камеру на півтори-дві години. Потім очистіть від шкірки й натріть на дрібній тертці. Відіжміть сік і змішайте з цукром, поставте в холодильник на 5-6 годин. Перед тим, як подавати, розлийте у склянки, додайте в однаковій пропорції охолоджений яблучний сік, покладіть кружальце лимона та кубик льоду.

ЯБЛУЧНИЙ КОКТЕЙЛЬ
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
200 мл яблучного соку
1 лимон (сік)
1 ст. л. меду
ПРИГОТУВАННЯ:
Яблучний сік змішайте із соком лимона, додайте мед. Перемішайте до однорідної консистенції. Подавайте охолодженим у високих склянках.

МОРКВЯНО-АНАНАСОВИЙ СІК
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
1 велика морква (подрібнена)
1 ст. води
2 ст. ананасового соку
½ ст. подрібненого льоду
ПРИГОТУВАННЯ:
Блендером роздрібніть моркву, потім додайте води. Перемішуйте протягом однієї хвилини. Процідіть через марлю або сито. Рідину вилийте в блендер, додайте ананасового соку й льоду, перемішайте усе це в блендері до однорідної маси.

ТЕПЛИЙ АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК ЗІ СПЕЦІЯМИ
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
1 літр апельсинового соку
0,5 ч. л. кориці
3 – 5 шт. бутонів гвоздики
1 ст. л. ваніліну
ПРИГОТУВАННЯ:
Налийте апельсиновий сік у каструлю, додайте всі інші інгредієнти, доведіть до кипіння й подавайте гарячим, прикрасивши склянку шматочком апельсина.

ВИНОГРАДНО-АПЕЛЬСИНОВИЙ ГЛІНТВЕЙН
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
1 л виноградного соку
250 мл апельсинового соку
1/3 чайної ложки меленого кардамону
Мускатний горіх – за смаком (врахуйте, що надмірна кількість призведе до гіркоти)
1/3 чайної ложки кориці
5-6 стручків гвоздики
Шматочок апельсина
ПРИГОТУВАННЯ:
Налийте в каструлю виноградний сік і додайте апельсиновий сік, кардамон і корицю. Підігрійте вміст до вісімдесяти градусів, але до кипіння не доводьте. Дайте напою настоятися під кришкою близько п’яти хвилин, розлийте по келихах, а зверху посипте мускатним горіхом. Прикрасьте шматочком апельсина і подавайте.

ЯБЛУЧНО-ЛИМОННО-АПЕЛЬСИНОВИЙ ГЛІНТВЕЙН
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
Яблучний сік – 1 л;
Апельсиновий сік – 200 мл;
Лимонний нектар – 50 мл;
Кориця — 1/3 чайної ложки,
Гвоздика — 5 стручків;
Імбир — 1/3 чайної ложки.
ПРИГОТУВАННЯ:
У яблучний сік додайте інші інгредієнти і нагрійте до вісімдесяти градусів (до кипіння не доводьте). Дайте глінтвейну настоятися й розлийте по келихах.