Сік щодня — це корисно

КОРИСНО
Соки є найважливішим елементом культури здорового харчування. В соках можна знайти практично всі відомі на сьогоднішній день мікроелементи, вітаміни та їхні похідні. Саме тому соки необхідно включати до раціону всіх членів сім’ї, а не вважати їх лише смачним і приємним напоєм, не кориснішим від лимонаду. У дійсності сік — це напій здоров’я, не забувайте про це!
Про користь соків було відомо ще в глибоку давнину. Наші предки вважали, що,вживаючи соки рослин, людина отримує їх життєву силу – і були недалекі від правди.Вживання соків – а по суті квінтесенції фруктів і овочів, ягід – допоможе підвищити рівень здоров’я: зміцнити імунітет, очистити організм і «наситити» його вітамінами та мінералами в натуральному вигляді.

ВІТАМІННО
Сьогодні високий рівень технологій дозволяє виробляти пакетовані соки, у яких зберігаються корисні властивості ягід, фруктів, овочів.
Соки промислового виготовлення отримують шляхом переробки свіжих плодів у період збору врожаю – тоді, коли вони містять максимум корисних речовин. Такий сік піддають делікатній термообробці й розливають по пакетах. Можна сказати, що це «фреш», термін «життя» якого продовжено завдяки технології виробництва та картонній упаковці.

НАДІЙНО
Картонний пакет, а правильніше, картонна упаковка Тетра Пак, сьогодні є найбільш зручною при користуванніі, отже, найпопулярнішою тарою для соку. На користь останнього твердження говорить і статистика: 80% соків, що продають на території України, упаковані саме в ці непрозорі пакети. І хоча більшості з нас здається, що картонний пакет – конструкція досить проста, це зовсім не так.
Насправді ж, картонний пакет являє собою складний шестишаровий «тортик»: ззовні – картон, всередині – найтонша, менш сотої частки міліметра, алюмінієва фольга, а між ними, так само як і на обох поверхнях, – харчова поліетиленова плівка. Така структура упаковки дозволяє вберегти сік від згубного впливу світла, проникнення чужорідних запахів і вологи.

ЗДОРОВО
Сьогодні модним і престижним стало вести здоровий спосіб життя, сповідуючи культуру правильного харчування. Зрештою, саме від цього залежить наше здоров’я, довголіття та гарний настрій! Пити соки, до речі, не менш модно, але при цьому ще й красиво, корисно, просто й неймовірно здОрово! Скільки чудових коктейлів можна з них приготувати! Скільки дивовижних смакових відтінків отримати! Скільки цікавих ігор і веселих конкурсів придумати!
Чи не час вирушити до барвистого й захопливого світу сокових задоволень?!

НАТУРАЛЬНО
«Відновлений сік» — справжній сік. Недаремно він є найпопулярнішим не тільки в нашій країні, але й в усьому світі. Технологія його виробництва така: спочатку сік віджимають зі свіжих плодів, потім «зайву» рідину випарюють і отримують концентрований сік, що нагадує з вигляду мед або густе пюре. Такий «випарений» сік, до слова дуже смачний, зручно зберігати й транспортувати в інші країни. Апельсини та ананаси, наприклад, приїжджають до нас саме в такому вигляді. Потім сік «відновлюють», тобто додають в нього рівно стільки води, скільки було випарувано, – звідси і незрозумілий багатьом напис на упаковці «відновлений сік».
У соки заборонено додавати барвники, штучні ароматизатори та хімічні консерванти – і всі виробники соків цієї вимоги неухильно дотримуються.