Асептична упаковка

На якість і харчову безпеку соку (так само як і будь-якого іншого продукту) впливає не лише якість самого продукту, але й надійність і безпека його упаковки.

НАЙВАЖЛИВІШИМ ЗАВДАННЯМ УПАКОВКИ Є ЗБЕРЕЖЕННЯ КОРИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПРОДУКТУ.

Сік – натуральний вітаміновмісний продукт, що не містить будь-яких хімічних консервантів. Саме тому для збереження цього корисного продукту в більшості випадків використовують асептичну упаковку.

ПРОЦЕС АСЕПТИЧНОГО ПАКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ВКЛЮЧАЄ ТРИ СТАДІЇ:
Виробництво харчового продуктуСтерилізація пакувального матеріалуФасування та запечатування упаковки
Асептична технологія упаковки – головний винахід Тетра Пак. При асептичній обробці упаковку стерилізують, а продукт — ультрапастеризують окремо, після чого упаковку наповнюють продуктом і запечатують у стерильних умовах.

У процесі зберігання сік повинен бути максимально захищений від впливу кисню, світла та бактерій.

Відповідно, чим кращі захисні властивості упаковки, тим довше сік зберігає свій смак, а також відповідає стандартам якості та харчової безпеки.

Асептичне пакування, згідно з технологією Тетра Пак, дозволяє зберегти органолептичні та смакові характеристики харчового продукту надійніше, ніж при пакуванні за звичайних умов. В асептичній упаковці Тетра Пак, наповненій ультрапастеризованим соком, продукт зберігає якість і смак протягом усього періоду зберігання.